Jdi na obsah Jdi na menu
 


 NECH SE VÉST LÁSKOU A KRÁSOU SVÉHO SRDCE. ŠTĚSTÍ PŮJDE ZA TEBOU.  Petra Randáková 

cvičení jógy vedu od roku 2004   

 

R Á D Ž A J Ó G A   A   Č C H I - K U N G

P R O   Z D R A V Í 

úterý v 18. 00 -  19. 30 hod

pro nemoc se do konce roku nekoná, začneme 9. 1. 2024

v malé tělocvičně ZŠ Pohůrecké, Suché Vrbné

když má škola prázdniny nebo je státní svátek, cvičení se nekoná,

OD ČERVNA DO ZÁŘÍ CVIČÍME VENKU 

cena 150 Kč / 1 lekce       1500 Kč/ 11 lekcí

 

Č C H I - K U N G  

P R O   Z D R A V Í 

Meditace pohybem, hra s energií

 17. 00 - 18. 00 hod 

pondělí, středa, čtvrtek

na Zvonárně skončilo

​cena: 200 Kč/ 60 min, 2 000 Kč/ 11 lekcí

Jedná se o léčebný systém, který patří vedle akupunktury, fytoterapie a masáže Tuina do tradiční čínské mediciny a který dosud nebyl překonán. ČCHI - KUNG pro zdraví je sestava různých jednoduchých fyzických a mentálních cviků, které dodávají energii do našeho těla.

 

fasten-yoga-am-meer-1jpg-1-.jpg

 

R Á D Ž A J Ó G A

relaxace, protahovací a posilovací cvičení,

dýchací techniky, léčení, meditace, mantry

duchovní poselství Rádžajógy

Jóga je vědomé, pečlivé a soustředěné provádění pohybů, které uvolňuje blokované energie a rozpouští negativní pocity a napětí. Jóga zklidní, zastaví naší mysl, učí nás koncentrovat pozornost na teď, učí nás vnímat a tvořit život v souladu se Sebou a s Vesmírem. Spojuje nás se Sebou, s Bohem a Bohy.

Rádžajóga v nás otevírá 6 klenotů: vnitřní ticho a mír, vládnutí - tvoření, důvěru a víru, vnitřní vyrovnanost a sílu, nadhled a svobodu-volnost, cílevědomost a krásu - Světlo.

Obrazek

ČCHI - KUNG

Mistryně Namahé a Kuan She Jin (léčitelský směr)

7 léčivých sestav (Dračí cesta, Posvátné jezero, 17 paprsků Slunce, Bojovník Světla, Lotosové květy Kuan She Jin, Duhová hora, Měsíční brána) 2014

Tančící Šiva (37 FOREM - 37 PODOB) 2017

Jitřenka a Večerka (7 forem) 2019

Tygr z hvězd (17 forem) 2021

8 zvířat (jeřáb, tygr, lvice, opice, jelen, medvěd, vlk, drak)

Protažení šlach a svalů, uvolnění kloubů, práce s tělesnými membránami, relaxace, spojení těla a mysli, radost, dýchání, léčení. Cvičení sestav. Meditace pohybem. Posílení svalů. Prosvětlení, propojení těla a naplnění těla energií.

Zachytíme Čchi a povedeme jí k tělu a tělem, budeme meditovat pohybem, zharmonizujeme energie, posílíme zdraví. Čchi-kung je čínský léčebný systém cvičení, jehož stáří se odhaduje na sedm tisíc let.

Čchi-kung (také qi gong, čtěte či-kung) je obecně vnímán jako tradiční čínské cvičení, které pěstuje čchi (qi) neboli „vitální energii“. Starší název cvičení je dao jin (cvičení rozvíjející životní sílu). Všeobecný název označuje praxi, která se zabývá kultivací (zušlechťováním) lidského těla a ducha. Čchi-kung (nei-tan a wai-tan) praktikovaný v klášteře Šaolin, přinesl do kláštera Bóddhidharma, který podle legendy přišel do Číny z Indie a po cestě přeplul řeku na stéble trávy. Ten předal také základy bojového umění kung-fu přesněji wu-shu.

Výsledek obrázku pro draci

dock.jpg

 

  Jógová soustředění a kurzy dle domluvy. Pracuji se sportovci - docházím do sportovních klubů, nebo do škol, tělocvičen, na pracoviště. Jógová cvičení mohou být také součástí sportovních a rekreačních víkendů firem.

Napište na: okozdravi@volny.cz 

Další nabídku hledej v menu SOUSTŘEDĚNÍ, SPORTAKCE

 

 Jóga - pohyb je život 

Veškerý život se projevuje pohybem. Naučíme-li se vnímat své fyzické tělo a své pocity při pohybu, stane se pohyb zdrojem naší radosti.

Jóga je vědomé, pečlivé a soustředěné provádění pohybů, které  uvolňuje blokované energie a rozpouští negativní pocity  a napětí.

Pohybem tak prožíváme své já. Uvolněný pohyb představuje veselost, napjatý pohyb smutek a rozladění. Proto můžeme vnitřní náladu ovlivňovat pohybem. Učit se spojovat pohyb a city je třeba již od dětství, aby pozdější pohybové aktivity nepostrádaly zážitek radosti.

Lidské tělo je otevřeným bioenergetickým systémem a pohyb je funkcí složitého hybného systému. Pohybová paměť je uložena v určitých centrech v centrální nervové soustavě – míše, mozkovém kmeni, mozečku, mezimozku a mozkové kůře. Vědomý pohyb je řízen kůrou v čelním laloku, kam jdou i vstupy z emocionálního mozku v limbickém systému. Proto má soustředěné prožívání pohybu vztah k duševní pohodě.

V limbickém systému jsou v rámci odpovědi na příjemné pocity produkovány endorfiny, které působí na snížení bolesti, zlepšení nálady, i na ovlivnění žláz s vnitřní sekrecí. Produkce a cirkulace těchto látek probíhá velmi pomalu a jejich účinky mohou přetrvávat i několik dní.

Lidé se obvykle setkávají se zážitkem vlastního těla až při projevu bolesti. Jsou to většinou velmi nepříjemné zkušenosti, které vyvolávají stav nejistoty, nechuti a neschopnosti vnímat a chtít pochopit základní zásady zdravého života. Většina lidí žije ve stálém napětí, vede trvalý boj se zemskou tíží, trpí energetickým deficitem. Důsledkem jsou bolesti šíje a zad, únava a deprese, nemoc. (Riegerová, 1998, str.118 – 119)

Naučit se správně pohybovat a dýchat je základem našeho zdraví tělesného i psychického. Vzpřímený, uvolněný člověk, který se lehce pohybuje, budí důvěru a mimovolně upravuje i svalový tonus druhých lidí. Napětí a emoce spolu souvisí. Jóga napětí rozpouští a vytváří rovnováhu.

Důležitá je rovněž vyvážená činnost svalových skupin, to znamená správná délka a pružnost svalů zajišťujících vzpřímené držení těla a optimální sílu svalů pohybujících pákami kostí.

Jógové cviky vytváří krásné zdravé pohyblivé tělo a klidnou sebevědomou mysl. Učí pracovat s energií a vitalitou, i léčit psychické a tělesné problémy. Pomocí jógy v sobě rozvíjíme vyšší porozumění sobě  a smyslu svého života.  

 (Riegerová)

Č C H I - K U N G

Čchi-kung (také qi gong, čtěte či-kung) je obecně vnímán jako tradiční čínské cvičení, které pěstuje čchi (qi) neboli „vitální energii“. Všeobecný název označuje praxi, která se zabývá kultivací (zušlechťováním) lidského těla a ducha

Čchi-kung (nei-tan a wai-tan) praktikovaný v klášteře Šaolin, přinesl do kláštera Bóddhidharma, který podle legendy přišel do Číny z Indie a po cestě přeplul řeku na stéble trávy. Ten předal také základy bojového umění kung-fu přesněji wu-shu.

Nei-tan (měkký čchi-kung) je vnímán jako vyšší stupeň čchi-kungu. Na rozdíl od vnějšího čchi-kungu neobsahuje cvičení v pohybu, ale v klidovém stavu.

Čchi-kung školy taoismu učí o dvou protichůdných vzájemně se doplňujících silách Jin a Jang. Nejdůležitější morální hodnotou škol taoismu je "Pravda" (čínsky zhen). Mezi čchi-kung školy taoismu patří například čchi-kung čung-jüan - stáří 7 000 let. Nejdůležitější morální hodnotou čchi-kungu škol buddhismu je "Soucit" (čínsky shan).

dainichinyorai-1-.jpg

Om a-vi-ra-hûm-kham vajradhâtu vam.

Mantra for Dai Nichi, Kongoukai
Dainich Mantra (Kongōkai Mandala) = On Basaradatoban

Mantra for Dai Nichi, Taizoukai
Dainich Mantra (Taizōkai Mandala) = Abiraunken

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>