Voda v lidském organismu. Co pít
Jsme průzračné čisté bytosti, jsme ze 75 - 90 % z vody. Co máme pít ? Odpověď je jednoduchá. Čistou vodu. Den začíná sklenicí horké vody s citrónem (detoxikace), během dne vypijeme dalších 6 sklenic čisté vody, Voda je nádherná živá tekutina, zářivý nápoj, který je třeba v čisté podobě tělu pravidelně dodávat. Horká voda dodá tělu mnohem více energie než káva a doplňuje tekutinu do kloubů.
Ideální je voda tající z ledu, nebo voda do které je umístěn růženín nebo křišťál. Lečivá je také voda, jíž bylo požehnáno. (Vodě vždy v duchu žehnám: "Žehnej ti Bůh, vejdi do těla a léči.")
Kolik potřebujeme tekutin denně? Je to různé. 2 - 3, 5 litru. Nepříznivý je nedostatek, ale také nadbytek. Při nedostatku tekutin je krev hustá, hůře proudí, je snížen přítok živin k buńkám, krev špatně protéká ledvinami, játry, špatně se odbourávají a vylučují škodlivé látky, namáhány jsou také střeva. Nadbytek tekutin je také nežádoucí. Neúměrně se ředí krev, klesá hladina přenášených živin a kyslíku. Je namáháno srdce i ledviny.
Množství přijatých tekutin je různé podle ročního období, teploty, zátěže - fyzického výkonu. Prší-li nebo je vlhko a zima, stačí pít méně. Také je důležité co jíme. Ovoce, saláty, polévka, obilí již vodu obsahují. Naopak káva odvodňuje. Je třeba se naučit pít v průběhu celého dne po doušcích. Tak se vyrovnává tlak v mezibuněčném prostoru. Pítí čisté vody odstraní také bolest hlavy a jiné bolesti.
Doporučuji vypít před jídlem 2 dcl čisté vody nebo jiného nápoje. Do jídla by se pít spíše němělo, nebo jen trochu.
Další zdravé nápoje:
čerstvé zeleninové šťávy: mrkvová, celerová, zelná, řepná, špenátová, okurková ....
čerstvé ovocné šťávy: jablečná, brusinková, borůvková, hroznová, melounová ....
denní čaje střídáme: sedmikvítek od Grešíka, rakytníkový od Grešíka, zázvorový se šípkem (Apotheke), brusinkový, zelený - Sayonara s citrónem, ostropestřec, čaje Bancha, ....
bylinné - v době léčení
pivo - nepasterizované, kroužkované, nealkoholické
víno - ničí životy i zdraví mnoha lidí, tak pozor! Pijte šťávu vymačkanou z bio hroznů.
Petra Randáková