Jdi na obsah Jdi na menu
 


NADĚJE, TAKÉ VĚČNĚ ZELENÉ NADĚJE

25. 10. 2021

 

NADĚJE? CO MNĚ DÁVÁ NADĚJI?

Mně dává naději spojení s moudrostí, komunikace s bytostmi světla, moje pracovitost a veselost, naprostá vnitřní svoboda, vnitřní síla kohokoliv a kdykoliv poslat do řiti, pokud po mně bude chtít certifikát nebo očkování. Jo mimochodem, v některých restauracích je sleva na rum pro neočkované 10 %, bohužel - bohudík alkohol už nepiju, i to mi dává naději. Předpokládám, že smyslem života je také překonávat překážky a nepřekážet druhým ani sobě, umím to.

kkk.jpg

Velkou naději mi dává příroda, její krása a dokonalost, její léčivé rostliny. O některých se dočtete v článku dole. Když jsem se ptala Boha o co vlastně teď jde, řekl: "Síly zla, jež chtějí ovládnout tento svět, tvoří nemoc, konflikt, neshody, nehody, hněv, závist. Je třeba beze vší zloby dál šířit lásku, vnitřní klid, radost, nadhled, soulad - harmonii." Tak to pojďme dělat! Pozor na negativní myšlenky. Ať naše myšlenky a naše slova jsou povznášející a tvořivé, ať naše slova druhé rozveselují. Naději mi také dává moje práce, přešla jsem na práci ještě víc fyzickou, po hodině mé tělo vyplaví endorfiny a je mi dobře. Naději mi dává, že mé tělo je vlastně šťastnější, když pracuji fyzicky.

Edgar Cayce: Neviditelné síly, jež řídí tento vesmír, jsou: krása, harmonie, láska, trpělivost a naděje. Když v Tvém vědomí zavládne láska, klid a krása, ostatní se cítí lépe, aniž by někdo promluvil.

Pomněnka - nalepovací tetování | Potetuj.cz

Proti trampotám života dal Bůh člověku tři věci - naději, spánek a smích.

Immanuel Kant

Najít krásu ve smutku, naději ve ztrátě a důstojnost v prohře – v tom je skutečné umění života.

Arthur Miller

Forget-me-not flowers in a shape of a heart — Stock Photo © viktoriya89  #73029347

Zdraví rádo žije v srdci naděje

Sri Chinmoy

 

CO JE TO ZDRAVÍ A KDO ZDRAVÝ NENÍ?

Moderní doba přinesla do medicíny výraznou specializaci. Lékaři se zaměřují na jednotlivé části těla, ale uniká jim celek. Uniká jim také psyché - duch/duše.

Napadá mě otázka, zda jsou zdraví lidé, kteří mají sklony k násilí, konfliktům, zastrašování, vydírání, zbrojení, válčení? Fyzické zdraví můžeme měřit potencí životní energie. Zdraví psychické bychom měli měřit podle toho, kolik dobra nebo zla může daný jedinec způsobit. Zdravý člověk je dobrý, myslí a postupuje morálně, s pocitem zodpovědnosti. Člověk, který plodí potomstvo a nestará se o něj, člověk, kterému jsou lhostejní staří lidé - takový člověk je morálně nemocen. Stejně jako ten, který lehkomyslně otravuje ovzduší nebo vody kancerogenními odpady.

Není zdráv člověk, který trpí, ani ten, který způsobuje utrpení jiným. Kdo sám syt se lhostejně dívá, jak jiní hladoví. Kdo kárá jiné za činy, které sám vykonává. Kdo nenávidí jiného z předpojatosti národní, rasové, náboženské. Kdo neumí v sobě zmobilizovat vůli k překonávání překážek. Kdo nedovede vyhledávat pěkné a radostné stránky ve svém životě a oddává se pouze zasmušilosti. Kdo se bojí nepřítele jak skutečného, tak vymyšleného a nedovede se od tohoto strachu osvobodit. Kdo je si vědom, že pro zdraví je škodlivé otravování a narušování životního prostředí, ale sám pro nápravu nic neudělá. Kdo nemá obrazotvornost a nedovede si představit lepší zítřek. Není zdráva společnost, která přejímá kulturní vzory, podléhající lidskému bezpráví, která vyznává právo silnějšího a neví, že všechny bytosti jsou si rovny. Nejsou zdraví lidé, kteří nedovedou navazovat osobní kontakty bez ubližování jiným. Lidé, kteří smysl života hledají pouze v konzumních hodnotách místo toho, aby hledali smysl života a lidského bytí, místo toho, aby se duchovně zdokonalovali a přičinili o duchovní zdokonalování druhých.

ZDRAVÍ TEDY NENÍ JEN NEPŘÍTOMNOST NEMOCI, ZDRAVÍ JE HARMONIE. Harmonie fyziologických funkcí, biofyzického a psychosociálního prostředí. Nehledejme tedy začátek nemoci jen v přítomnosti virů nebo bakterií, ale podívejme se nejdříve, kde je narušena harmonie v nás i kolem nás. 

Na otázku, co je třeba udělat pro to, aby člověk nestárl, odpověděl Edgar Cayce: "Rozvíjet ducha!" Také říkal: "Co si člověk v duchu vystaví a zafixuje, stává se mu stavem."

Mandaly - Zvetrnehurky.cz Mandaly - Zvetrnehurky.cz Mandaly - Zvetrnehurky.cz Mandaly - Zvetrnehurky.cz

DESATERO SPOKOJENOSTI A DLOUHOVĚKOSTI: 

1) Nejez maso!

2) Jez střídmě a pestře! Dodržuj pauzy mezi jídly 2 - 4 hodiny. Nekombinuj nevhodné potraviny, jídlo má být lehce stravitelné, jednoduché.

3) Správně dýchej, několikrát denně uvolni ramena, svaly za srdcem, břicho.

4) Spi 8 -10 hodin denně. Odpočívej.

5) Pobývej často na čerstvém vzduchu, také v lese a v horách.

6) Nekuř!

7) Nepožívej alkohol, ani jiná dráždidla a drogy. Pij čistou vodu, také horkou vodu. Pij s láskou bylinné čaje, poznej své bylinky, děkuj přírodě a všem rostlinám.

8) Vyhýbej se lenosti. Nečinností si kopeš hrob. Fyzická práce a pohyb uzdravují.

9) Dělej věci čistě, čistě vnímej, mysli, mluv, jednej.

10) Nerozčiluj se, pusť/odevzdej strach, hněv, závist, nenávist. Odpouštěj a pouštěj s láskou a radostí. Usmívej se a směj se. 

Mandaly - Zvetrnehurky.cz Mandaly - Zvetrnehurky.cz Mandaly - Zvetrnehurky.cz Mandaly - Zvetrnehurky.cz   

A TEĎ DOKONALÉ, KRÁSNÉ A LÉČIVÉ ROSTLINY, TEDY VĚČNĚ ZELENÉ NADĚJE:

KOPŘIVA

Co soudí Maria Treben o kopřivách? Kopřiva náleží k nejlepším léčivým bylinám. Kdyby lidé věděli, jak je kopřiva léčivá, asi by nic jiného nepěstovali. 

Kopřiva je léčivá celá, od kořenů až po květy. Již starověk si jí velice vážil a středověký malíř Albrecht Dürer maloval anděla, jak s kopřivou v ruce letí k trůnu Nejvyššího.

Kopřiva pročišťuje tělo, mizí ekzémy, mizí bolesti hlavy. Příznivě působí i na krvetvorbu a slinivku břišní. Příznivě ovlivňuje různé močové záněty, působí proti chorobnému zadržování moče a svou mírnou projímavostí zlepšuje odchod odpadních látek z těla. Při 14 denní kopřivové kůře se člověk cítí dobře, má pocit, že vykoná třikrát tolik práce než obvykle. Čaj pijeme bez cukru, můžeme ho vylepšit trochou máty nebo heřmánku. V lidovém léčitelství je kopřivový čaj dále navrhován proti neduhům jater a žlučníku, při zahlenění žaludku, dýchacích cest, při žaludečních křečích a vředech, při poruchách zažívání, při střevních vředech. Čaj se pouze spařuje. 

Jednou ke mně zdaleka přišla mladá žena, chudokrevná, se žaludečními a žlučníkovými potížemi a s bolestmi hlavy. Poradila jsem jí kopřivový čaj. Před nedávnem jsem jí potkala na ulici. Celá šťastná mi vyprávěla, jak rychle jí kopřivy pomohly.

Kopřiva prospívá také při vodnatelnosti, protože umí vodu vyhánět. Snižuje náchylnost k nachlazení, osvědčuje se při dně a revmatismu.

Před nějakým časem jsem poznala padesátiletou paní, která kvůli prořídnutí vlasů nosila paruku. Poslechla mou radu a střídavě si myla vlasy čajem z kopřivového listu a z kopřivových kořenů (kořeny se musí krátce povařit). V krátké době jí vlasy opět zhoustly.

Rovněž při zúžení cév následkem sklerotických změn přináší kopřiva vynikající pomoc. Mnozí lidé, kteří zúžením cév trpí, mohou být ušetřeni amputace nohy, když včas začnou aplikovat koupel z kopřivových kořenů. 

Nedávno mi psala jedna paní, že denně po několik měsíců pila kopřivový čaj. Cítila se svěží, zmizela jí zastaralá kuří oka, která jí působila mučivé bolesti a zmizela i sněť v okolí nehtů, jež měla být řešena chirurgicky.

Při těžkém onemocnění je potřeba pít denně až 2,5 litru čaje.

A nakonec ještě jeden příběh, bezmála neuvěřitelný. V našem malém městě jsem poznala starou paní, u které lékař zjistil rakovinu žaludku. Pro vysoké stáří se nemohla odhodlat k operaci. Pak jí někdo poradil, aby pila čaj z kopřiv. A tak chodila denně do zahrady, kde kolem plotu bujely kopřivy, a vždy si natrhala plnou hrst. Když po nějaké době vyhledala lékaře, ptal se po vyšetření s podivem, kde se nechala operovat, že není vidět žádná jizva. Rakovina zmizela a paní mohla ještě prožít krásný, zdravý podzim svého života.

POVÍME SI NĚCO O HEŘMÁNKU. Podle doktora Rudolfa Fritze Weise.

HEŘMÁNEK PRAVÝ

Heřmánek působí protizánětlivě, tlumí křečové stahy. Účinkuje proti nadýmání, léčí rány a podporuje hojení. Patří k nejlepším lékům při zánětlivých stavech žaludku a střev. Léčí různé střevní poruchy, koliky, průjmy, pomáhá také upravit střevní mikroflóru po užívání antibiotik. Dovede vyléčit vředovou chorobu žaludku a dvanáctníku. Dovede zmírnit a potlačit vleklé potíže při tzv. syndromu dráždivého tračníku. Dovede spolehlivě ničit jedovaté produkty látkové výměny četných mikroorganismů, zejména streptokoků a stafylokoků.

K dobrým výsledkům vede také inhalace par z heřmánku při rýmě a zánětu čelních dutin. Lze ho kloktat při angíně a prospěšný je také při chřipce. 

Heřmánek posiluje nervový systém, zlepšuje trávení, má zklidňující účinek na hladké svalstvo, které vystýlá trávicí soustavu, redukuje žaludeční a střevní poruchy a koliky, uklidňuje a zmírňuje křeče a působí také jako relaxant – uklidňuje nervy, redukuje nespavost.

hermanek-pravy-ucinky-jake-obsahuje-latky-hermanek | Plants, Chamomiles,  Illustration

A do třetice nádherná rostlinka, okrasná bylina.

Měsíček lékařský

Měsíček má velmi široké terapeutické působení. Používá se zevně i vnitřně. Při zevním potírání má výborné účinky na odstraňování křečových žil, urychluje hojení ran, proleženin, působí zároveň protizánětlivě. Při vnitřním podávání příznivě ovlivňuje činnost jater a žlučníku, zlepšuje činnost trávicí soustavy. Působí na nervový systém, má mírně sedativní účinky. Zlepšuje práci srdce, používá se v gynekologii na ženské potíže buď samostatně, nebo v kombinaci s řebříčkem nebo kontryhelem. Bylo zjištěno protirakovinné působení měsíčku, zejména v oblasti trávicího traktu a ženských orgánů. Měsíček lékařský lze použít při léčbě vředových chorob, urychluje granulaci tkáně, hojí a pročišťuje.

Měsíček lékařský - Otehotneni.cz

Z knihy: Věčně zelené naděje, Josef A. Zentrich a Josef Jonáš

 

 

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>