Jdi na obsah Jdi na menu
 


5 OBSAHŮ USUI REIKI RYOHO

8. 10. 2018

5 obsahů Usui Reiki Ryoho – autorka Kimiko Koyama, 6. prezidentka společnosti, kterou založil v roce 1922 Dr. Mikao Usui v Japonsku.

Mikao Usui v roce 1922 prožil na hoře Kurama Anjin Ryumei (osvícení). Následně  vytvořil svůj vlastní druh duchovního systému pro výuku léčebných technik, známý jako „Usui Shiki Ryoho“ neboli „Usuiho tradiční metoda reiki“

Kimiko Koyama léčila pomocí Reiki celý život. Sama o sobě říkala: „Každodenně pracuji co nejlépe pro bohy a starám se sama o sebe. Reiki sice není žádným náboženstvím, ale já mám pocit, že jsem vedena něčím vyšším. Vždy odvádím to nejlepší, co ve mně je, a někdy v noci nespím, protože posílám svým klientům Reiki. Máš-li očištěné srdce, ukáže Ti cestu. Když Tě neovládá egoismus, nebesa Tě povedou a budou Ti dávat domácí úkoly.“

cakry.jpg

1. Tai (tělo) – Ken (zdraví): Tělo je chrámem božím. Měli bychom pečlivě dbát na své tělo a sloužit v něm bohu. Vždyť osvícení jsme schopni přežít jen ve zdravém těle. Své tělo můžeme posilovat Pránou (Reiki), meditací, zdravou stravou a smíchem.

2. En (vztah, svazek, osud, láska, karma – Bi (krása): Krása a láska jdou ruku v ruce. Když vidíš krásu v každé bytosti – oduševnělé i neoduševnělé – budeš vést mírumilovný a naplněný život.

3. Kokoro (jednota srdce, mysli a rozumu) - Makoto (upřímnost, autenticita).  Jednoty srdce a rozumu je dosaženo tehdy, když prožíváme své autentické Já.

4. Sai (talent) – Chikara (síla). Talent a síla kráčejí společně. Když následuješ své vlohy a svůj talent, vzniká síla, jíž nic neodolá. Nemusíš se proto obávat svých vlastních schopností.

5. Tsutome (povinnost) – do (práce). Je tvou povinností pracovat sám na sobě. Ať už děláš cokoliv, vždy tomu dávej to nejlepší, co v tobě je. Nezatajuj to, co můžeš dát druhému – nebo sám sobě.

Děkuji za tato krásná pravidla.

I já mám nutkání každého léčit, pomáhat lidem nemocným a nešťastným.

Díky Reiki je nás víc. Petra Randáková

Výsledek obrázku pro lotosový květ

 
 

 

Portrét



Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>